Üdvözlőkártyák

Üdvözlőkártya fenyőággal

Mérete: kb. 10,5 x 15 cm (összehajtva)

Hozzávalók: lásd az "Általános tudnivalók a szalvétatechnikához" c. részt

További hozzávalók: A/6-os méretű fehér üdvözlőkártya; 1 ív (A/4) 0,2 mm vastag merev fólia; téli falut és karácsonyfaágat ábrázoló papírszalvéta; 1 flakon (59 ml) színtelen (702) DecoArt Patio Paint ragasztólakk; 1 doboz (59 ml) DecoArt műhó; 1 doboz (6 g) aranyszínű flitter; ecset; UHU stic ragasztóstift; barkácskés.

Kivitelezés: A motívumokat a kép vagy tetszés szerint vágjuk ki a szalvétából, és készítsük elő, lásd az "Általános tudnivalók a szalvétatechnikához" c. részt. A felső és az oldalsó szélétől 2-2 cm-re barkácskéssel vágjunk 6,5 x 7,5 cm-es ablakot a kártya elejére. A havas falu motívumot az ablakon belül rendezzük el a kártya belső felén, majd fessük át színtelen Patio Paint ragasztóval. Szórjunk flottert a még nedves festékre. Ragasszuk a merev fóliát a kivágás mögé. A lép szerint vágjuk ki a szalvétából a fenyőágat. A motívumot rendezzük el a kártya elejének alsó sarkára, és középről kifelé haladva fessük át Patio Paint ragasztóval. Hagyjuk megszáradni a lakkot. Ecsettel vigyük fel a kártyára és hagyjuk megszáradni a műhavat.

 


Üdvözlőkártya hóemberrel

Méret: kb. 12 x 17,5 cm (összehajtva)

Hozzávalók: lásd az "Általános tudnivalók a szalvétatechnikához" c. részt.

További hozzávalók: 1 db B/6 méretű píniazöld kártya; 1 ív (A/4) fehér levélpapír; 11 x 13,5 cm-es aranyszínű gyűrt papír; 1 db hóember-motívumos papírszalvéta; 1 flakon (59 ml) színtelen (702) DecoArt Patio Paint ragasztólakk; 1 doboz (59 ml) DecoArt műhó; 1 db hullámos mintavágó olló; UHU stic ragasztóstift; barkácskés; ecset.

Kivitelezés: A motívumot a kép vagy tetszés szerint vágjuk ki a szalvétából, és készítsük elő, lásd az "Általános tudnivalók a szalvétatechnikához" c. részt. Színtelen Patio Paint ragasztólakk segítségével rögzítsük a motívumot a levélpapírra és hagyjuk megszáradni. A motívum körül hullámos mintavágó ollóval vágjuk kb. 10 x 12 cm méretűre a papírt, rögzítsük a gyűrt papír közepére, és együtt ragasszuk a kártya elejére. A kép vagy tetszés szerint, ecsettel vigyünk fel műhavat a hóemberre. Hagyjuk megszáradni a műhavat.

Szavazás
Mit vársz jobban??
Mikulás(dec.6.)!
Karácsony!
Szilveszter!
Újév!
Egyiket sem!
Naptár